Ceban despre vizita de lucru la Sankt Petersburg: Colegii din Sankt Petersburg ne-au ajutat foarte mult la dezvoltarea municipiului Chișinău

0

În cadrul vizitei de lucru, pe care primarul general Ion Ceban o efectuează în aceste zile la Sankt Petersburg, acesta din urmă a avut astăzi o întrevedere cu Guvernatorul orașului, Alexandr Dmitrievici Beglov. Edilul spune că a discutat mai multe subiecte actuale, dar și despre proiectele comune pe care ar putea fi realizate în continuare.

„Colegii din Sankt Petersburg ne-au ajutat foarte mult cu titlul gratuit în ce privește elaborarea Planului de amenajare a teritoriului și a Strategiei social-economice de dezvoltare a municipiului Chișinău, document la care s-a lucrat foarte mult pe parcursul anului trecut și a fost finalizat. Totodată, specialiștii din cadrul Institutului de proiectare și amenajare urbană și dezvoltarea infrastructurii din cadrul Executivului orașului Sankt Petersburg ne oferă consiliere în diverse proiecte de amenajare a Chișinăului, dar și în elaborarea Planului Urbanistic General, Planului de Mobilitate Urbană, Conservarea Patrimoniului Istoric și Dezvoltarea Centrului Istoric.

Anul trecut mai multe delegații au fost în vizită în capitala Republicii Moldova și au lucrat împreună cu specialiștii Primăriei Chișinău pe diverse aspecte și subiecte. Avem mai multe idei și în ceea ce ține de colaborarea pe domeniul economic, educațional, dar și cel cultural. Am invitat administrația din Sankt Petersburg la Forumul Economic pe care Primăria Chișinău intenționează să-l organizeze în acest an cu scopul atragerii investitorilor”, a declarat Ceban.

Primarul spune că și-a propus ca elevii și studenții noștri să participe în diverse proiecte educaționale, pentru a face schimb de experiențe.

„La fel, am discutat și despre posibilitatea organizării Zilelor Chișinăului în orașul Sankt Petersburg unde ne propunem să invităm și să implicăm conaționalii noștri. În 2021 Primăria Chișinău cu Sankt Petersburg au semnat un Acord de colaborare în domeniul comercial-economic și cultural, pentru perioada 2021-2024”, a conchis primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata