Ceban: În apartamentele de la Braniște se va interveni cu variantă albă, teracotă. Persoanele care nu au unde sta, vor fi cazați la Centrul LukOil

0

Primarul general Ion Ceban va solicita, joi, în Consiliul Municipal Chișinău, suplinirea fondului de rezervă a municipalității, cu 20 de milioane de lei, pentru lichidarea consecințelor ploilor din 9 august. Despre acesta aceasta a subliniat edilul în ședința Primăriei de astăzi.

În debutul ședinței, edilul a ținut să mulțumească tuturor persoanelor, care s-au implicat pe parcursul săptămânii trecute.

„Mulțumesc angajaților tuturor direcțiilor, întreprinderilor, preturilor, primăriei care au muncit în continuu în teren. Mulțumesc cetățenilor care s-au implicat voluntar la înlăturarea acelor consecințe. Avem un prejudiciu destul de mare, încă se fac estimările și expertizele. Au fost afectate mai multe instituții educaționale. Au fost afectate blocuri de locuit, ogrăzi, străzile au fost spălate, este 3000 de copaci au fost rupți sau doborâți, stâlpi și cabluri la pământ.

Joi voi întruni ședința CMC pentru a solicita suplinirea fondului de rezervă cu 20 de milioane de lei pentru a interveni urgent, în caz contrar oamenii vor rămâne fără acoperiș de asupra capului în prag de toamnă când încep ploile.

Îmi pare rău, că unii care nici măcar nu au venit în aceste sectoare s-au dat cu părerea că nu chiar este așa mare prejudiciu, acești conducători în ghilimele au făcut estimările din birouri.

Cu toate acestea, amintesc că am transmis solicitările către Guvern pentru a fi compensată măcar sursele estimate pentru instituțiile educaționale, unde prejudiciul s-a estimat la 12,5 milioane de lei”, a declarat Ceban.

Edilul a ținut să reamintească celor de la Guvernare că orașul Chișinăul tot este parte al Republicii Moldova, indiferent le place sau nu de primarul capitalei.

„Aici trăiesc oameni, unii dintre ei inclusiv au votat pentru voi.Rușine să vă fie. Eu nu am ales în acești ani după culoarea politică, iar voi ați divizat oamenii. Vreau încă odată să mulțumesc tuturor care s-au implicat și să spun că mai avem încă de lucru până revenim la normalitate. Azi dimineață am avut o ședință cu deținătorul de apartamente în demisolurile de la strada Braniște, dar și alte blocuri. Am convenit că se fac estimările necesare și vom propune ca aceste apartamente, mai multe de jumătate ce au fost inundate, să se intervină cu varianta albă, teracotă, saltele, etc. În această perioadă, în cele 2 luni de zile, cei care nu au unde sta vor fi Centrul de plasament LukOil și să facem tot posibilul ca în 2 luni de zile să fie realizate reparațiile. De asemenea, de mâine să se înceapă reparația acoperișurilor blocurilor de locuit, care au avut de pătimit. Sper ca aceste activități să fie realizate cât mai repede, pentru că omanii au nevoie de un acoperiș de asupra capului”, a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata