Tot mai multe suburbii își modernizează sistemele de canalizare din bani municipali. La Cricova au fost investite 7 milioane în doi ani

0

Tot mai multe suburbii își modernizează sistemele de canalizare din bani municipali. De exemplu, doar din 2020 și până în acest an, Primăria Municipiului Chișinău a investit peste 7 milioane de lei în lucrările de extindere și de construcție a rețelelor de canalizare în orașul Cricova.

Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrările au fost pe etape. În 2020, din bugetul municipal au fost alocate 3 milioane de lei pentru construcția rețelei de canalizare în perimetrul străzilor Chișinăului, Mateevici, Veteranilor, Doina, Bucuria și Titov.

În 2021 au fost alocate alte 1,1 milioane de lei pentru extinderea rețelei în perimetrul străzilor Păcii, B.P.Hașdeu, Miorița, Chișinăului și Minerilor. În 2022, s-au alocat încă trei milioane de lei de către municipalitate pentru lucrările de construcție a canalizării pe alte porțiuni ale străzilor Miorița, Păcii, B.P. Hașdeu, Chișinăului, 31 August 1989.

Adițional, municipalitatea a alocat, în acest an, un milion de lei pentru construcția Stației de epurare din localitate. Precizez că lucrările sunt în toi, iar costul total al proiectului este de 20 de milioane de lei. Vreau să vă spun că sunt în derulare și alte proiecte în această suburbie. Primăria Chișinău a investit și în extinderea rețelelor de iluminare. Pentru aceste lucrări din bugetul municipal au fost alocate peste 700 de mii de lei”, a declarat Ceban.

Începând cu anul 2020 și până în prezent, Primăria Chișinău a alocat 10,5 milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii din orașul Cricova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata