Ceban îndeamnă cetățenii să semneze petiția pentru redistribuirea corectă a contribuțiilor locale

0

Primarul General Ion Ceban face un apel către cetățeni, invitându-i să semneze o petiție importantă ce vizează redistribuirea corectă a contribuțiilor locale. Propunerea primarului este ca cel puțin 50% din contribuțiile locuitorilor Chișinăului să rămână în municipiu.

„Anual, chișinăuienii contribuie cu 23 de miliarde de lei la bugetul de stat, acestea fiind datele pentru anul 2022, dintre care, Capitalei îi sunt transferate înapoi doar 13%, sau 2,8 miliarde de lei și transferurile cu destinație specială. Situația actuală este discriminatorie pentru chișinăuieni. Toată lumea care contribuie financiar, începând cu agenții economici și finalizând cu persoanele fizice, are dreptul să beneficieze de condiții și servicii calitative”, a declarat Ion Ceban.

O redistribuire echitabilă ar accelera dezvoltarea Chișinăului, facilitând investiții în infrastructură, drumuri, curți de bloc, școli, grădinițe, transport și alte servicii sociale esențiale, consideră Ion Ceban.

„Petiția, deschisă semnăturilor, poate fi accesată pe site-ul petitii.chisinau.md, iar cei interesați pot semna și depune petiția fizic la intrarea în Primăria Chișinău, precum și la Preturile de sector. Alternativ, petiția poate fi trimisă prin poștă la adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 83, MD 2012, cu mențiunea „Primăria municipiului Chișinău”.

Prin această inițiativă, Primăria Chișinău își propune să asigure o repartizare mai echitabilă a resurselor financiare, contribuind la o dezvoltare mai rapidă și eficientă a orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata