Ceban: Majorarea tarifului la apă este o necesitate enormă, dacă se dorește ca în casele oamenilor să mai fie apă potabilă

0

Primarul general Ion Ceban spune că majorarea tarifului la apă este o necesitate enormă, dacă se dorește ca în casele oamenilor să mai fie apă potabilă, iar S.A. Apă Canal să poată supraviețui. Edilul a mulțumit consilierilor care a luat o astfel de decizie, iar acum mingea este în terenul celor de la ANRE:

„Eu vreau încă o dată să mulțumesc tuturor consilierilor care au primit această decizie. O decizie deloc ușoară, o decizie foarte complicată, o decizie care nu este populistă. O decizie cu care trebuie să vin în fața oamenilor. Dar, repet, eu sunt pe deplin gata să mi asum acest lucru. Eu, personal, în calitate de primar, ne trebuie, în aceste condiții, să fim și responsabili. Nu puteam să fim asemeni unora sau altora care au adus țara în acest impas și la creșteri, repet, de 700 de procente, de 300 de procente la o inflație de 34 la sută, iar marea majoritate a produselor servicii de primă necesitate peste 40 la sută. Noi nu puteam să-i ținem în pericol și să riscăm cu sănătatea oamenilor și infrastructura nemijlocită.

Repet, mulțumesc fiecăruia și vreau să vă spun că în acest moment Guvernul se gândește nu la noi, se gândește cum să majoreze și mai mult energia electrică decât cum a făcut-o cu 300 la sută. Și ipocrizie, repet, este la ea acasă. Noi nu am făcut altceva decât să ajustăm, pentru că noi nu avem pentru investiții, noi avem pentru cheltuielile operaționale ca să putem plăti salariile, ca să putem plăti datoriile și ca să putem să întreținem infrastructura care nu dă, Doamne, să îngheț la iarnă. Asta am vrut să vă spun și vreau să vă mulțumesc”, a declarat Ceban.

Tarifele la apă și canalizare pentru municipiul Chișinău vor fi majorate. CMC a aprobat un tarif mediu provizoriu de 23,69 lei, care va fi valabil până la avizul ANRE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata