Locuitorii comunei Ghelăuza vor avea acces la un sistem modern de apeduct

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la evenimentul de inaugurare a apeductului din comuna Ghelăuza, raionul Strășeni.

Construcția apeductului a costat 7,6 milioane de lei. 85 la sută din bugetul proiectului a fost alocat sub formă de grant din Fondul Ecologic Național. Restul sumei a fost acoperită din donațiile cetățenilor, bugetul local al Primăriei Ghelăuza, al Primăriei Măgura Ilvei, Bistrița Năsăud, România și din bugetul Consiliului Raional Strășeni.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe locuitorii din Ghelăuza pentru faptul că, datorită apeductului, vor avea acces la apă potabilă. De asemenea, acesta va fi o sursă pentru pompieri, care vor putea interveni mai rapid în situațiile de risc.

”Este important că s-a reușit această realizare, pentru că este vorba despre sănătate și confort. Ne dorim să implementăm mai multe proiecte, iar pentru asta trebuie să fim uniți și să fie pace”, a menționat Speakerul Igor Grosu.

La eveniment a participat și președintele Comisiei securitate națională, apărare și familie, Lilian Carp. ”Omul sfințește locul, iar voi ați făcut totul împreună. Știu că, pe lângă acest apeduct, mai sunt și alte proiecte în localitate, cum ar fi iluminatul stradal sau reparația drumurilor”, a adăugat deputatul, care este originar din raionul Strășeni.

Construcția apeductului din comuna Ghelăuza, raionul Strășeni, a început în anul 2015. În rezultat, aproximativ 700 de gospodării vor avea acces la apă potabilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata