Ceban: Nu dorim să plece profesorii și cadrele auxiliare din sistem din motiv că au fost impuși de Guvern să se testeze din cont propriu

0

Chișinăul testează gratuit profesorii, la Covid-19 care încă nu s-au vaccinat din anumite motive

Profesorii care încă nu s-au vaccinat din anumite motive pot să se testeze gratuit în cadrul AMT-urilor din Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că de la începutul anului au fost efectuate 3650 teste rapide puse la dispoziție de municipalitate, din care doar 41 au fost pozitive.

„În continuare vom testa gratuit cadrele didactice, așteptăm și lotul de 31.000 teste rapide pe care le-am achiziționat în baza licitației publice – un test la 13 lei!

Am luat această decizie, deoarece nu dorim să plece profesorii și cadrele auxiliare din sistem din motiv că au fost impuși de Guvern să se testeze din cont propriu o dată la 2 săptămâni în caz că nu s-au vaccinat”, a declarat Ceban.

Edilul spune că încurajează cetățenii să se vaccineze, dar nu-o poate să impune mai ales cu riscul de a pierde forțe de muncă. Ceban a mai adăugat că deocamdată nu este nicio informație de la autoritățile centrale unde cetățenii pot face teste COVID în instituțiile de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata