Incendiu la o școală din Niger: Cel puțin 25 de copii au murit

0

Cel puțin 25 de copii cu vârste de cinci și șase ani au murit după ce sălile lor de clasă din colibe de paie au luat foc, în sudul Nigerului, spun oficiali ai statului, conform BBC.

Alți câțiva copii au fost răniți în timpul deflagrației care a avut loc luni dimineața, în timp ce elevii luau parte la ore în regiunea Maradi a țării, transmite democracy.md cu referire la digi24.ro.

Cauza focului încă nu este cunoscută.

În Niger, sălile de clasă pline sunt deseori construite folosind lemn și paie atunci când structurile principale din cărămizi nu pot acomoda toți elevii.

Incendiul de luni a distrus trei astfel de clase, a declarat primarul orașului Maradi, Chaibou Aboubacar, pentru presa locală.

Un martor ocular a declarat pentru BBC că a văzut câteva corpuri duse dinspre locația afectată, iar copiii cu răni erau puși în vehicule, pentru a fi duși la spital.

Unii dintre cei răniți se pare că erau în stare critică.

Toate orele de la școală au fost suspendate.

Deși nu este neobișnuit ca incendiile să aibă loc în clădiri anexe ale școlilor din Niger este rar ca un incendiu să aibă ca urmare atâtea decese.

Însă, la începutul acestui an, aproape 20 de copii au murit într-un incendiu similar din capitala Nigerului, Niamey, după ce s-au blocat în spatele porților școlii.

În total, 28 de săli de clase din paie au fost distruse în acel incident, care a dus la proteste publice.

Majoritatea dintre cei care nu au reușit să scape făceau parte din creșa școlii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata