Ceban: Președinta s-a adus aminte că în lume este criză de gaze și a decis să convoace Consiliul Suprem de Securitate

0

După presa a duduit în ultimele zile despre Maia Sandu și dorințele ei, astăzi, președinta s-a adus aminte că în lume este criză de gaze și a decis să convoace Consiliul Suprem de Securitate. Cel puțin aceste concluzii putem face din cadrul unui comentariu postat de primarul general Ion Ceban.

„În ultimele zile tot urmărim filme, emisiuni, interviuri despre: „A fost și Stalin copil”.
Urmărim cum se vrea reînvierea Prințesei Diana în alt chip și suflet, care nu-i!

Caută oamenii, experții, jurnaliștii prin desaga moșului tot felul de exemple, istorioare și „Amintiri din copilărie” ca măcar cumva să lingem rănile oamenilor supărați și sătui de show-uri ca de olivie după Anul Nou!

Și în sfârșit după jumătate de an a fost întrunit de urgență Consiliul Suprem de Securitate după ce s-a scumpit gazul de câteva ori și a fost cea mai hazlie dominare în negocierile secrete despre care nici pina azi nu stim nimic.

CSS s-a întrunit de urgență să discute problema apărută”, a declarat Ceban.

Amintim că astăzi a fost convocat CSS, cu privire la criza energetică din Europa. Europa este epicentrul unei crize energetice începând de anul trecut, când eliminarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19 a generat o cerere mare de energie într-un moment în care stocurile de gaze naturale erau la un nivel redus. Preţurile de referinţă au crescut de cinci ori începând din luna ianuarie a anului trecut, ceea ce a pus presiuni asupra consumatorilor şi companiilor.

Unii parlamentari europeni au acuzat Rusia, care este responsabilă pentru 40% din gazele naturale consumate de blocul comunitar, că utilizează această criză ca un instrument pentru a obţine autorizaţia de funcţionare a gazoductului Nord Stream 2. Rusia dezminte acuzaţiile, dar subliniază că Nord Stream 2 va creşte exporturile de gaze ceea ce va duce la scăderea preţurilor în Europa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata