Comisia Europeană a adoptat o propunere pentru un nou program de asistență macrofinanciară de până la 150 de milioane de euro pentru redresarea economică a R. Moldova

0

Comisia Europeană a adoptat astăzi o propunere pentru un nou program de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova de până la 150 de milioane de euro.

Aproximativ 30 de milioane de euro ar urma să fie furnizate sub formă de granturi, respectiv alte 120 milioane euro vor fi oferiți sub formă de împrumuturi pe termen mediu, în condiții de finanțare favorabile, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Banii vor fi oferiți urmare a unei solicitări a Chișinăului și vor fi folosiți pentru redresarea economică.

Comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, a afirmat că acești bani sunt condiționați de îndeplinirea unor angajamente.

Comisia Europeană continuă să fie alături de poporul Republicii Moldova în aceste vremuri deosebit de dificile. Alături de noul program FMI, această propunere nouă de asistență macro-financiară ar oferi atât granturi, cât și împrumuturi la rate favorabile pentru a ajuta economia moldovenească în următorii doi ani. Ca de fiecare dată, această finanțare ar fi condiționată de îndeplinirea angajamentelor de politică menite să abordeze unele dintre cele mai presante probleme care afectează dezvoltarea economică a Republicii Moldova”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata