Ion Ceban a venit cu mai multe precizări cu privire la demisia fostului director Infocom: Totul este legal

0

Primarul general Ion Ceban a venit cu mai multe precizări cu privire la Infocom, unde fostul director, afiliat partidului PAS a făcut mai multe delapidări. Primarul general spune că demisia acestuia a fost făcută în baza unei hotărâri de judecată și totul este legal.

“În ultima perioadă nu înțelegeam care este frustrarea Partidului Acțiune și Solidaritate în legătură cu activitatea Întreprinderii Municipale INFOCOM. Acolo se află deocamdată în funcție un director interimar, este un tânăr care nu-mi este nici rudă, nici prieten, cum invocă unii și manipulează.

Am văzut mai multe acuzații și însinuări.
Ceea ce este interesant și vreau să atrageți atenția.

De cânt este noul director în funcție, a început să verifice cum sunt desfășurate lucrurile la întreprindere și a depistat mai multe istorii interesante care au avut loc în perioada fostului director afiliat al Partidului PAS, cărora ei nu dau nume, cei din PAS.

Precizez, fostul director al INFOCOM afiliat PAS a fost eliberat din funcție în baza Hotărârii instanței de judecată în comiterea unor contravenții care prevede delapidarea fondurilor, cu privarea de a deține o anumită funcție sau să desfășoare o altă activitate. A fost eliberat din funcție ca urmare a încălcărilor admise de acesta și stabilite de CNA, din câte cunosc”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că nu este primarul de vină că omul avea mâna paroasă.

“Tăinuind hotărârea instanței, fostul director PAS, încă 15 zile a activat, a semnat un sir de documente, printre care si contract de achizitii a publicitatii web pentru termen de 1 lună, în valoare de 119 000 lei.

La fel au fost depistate cheltuieli de reparatie al automobilului care depasesc însuși valoarea automobilului.

Au fost depistate licitații trucate făcute de fostul director – câștigători cu preturi mai mari, licitații cu preturi ridicate pentru servicii a căror preț este mai mic.

Și sunt multe alte încălcări a fostului director PAS, iar cei din PAS cunosc că a fost pornită o investigație de actualul director. Iată motivul de ce toți cei din PAS se agită, îi apără fundul colegului care i-a băgat în această mizerie.

Cu această investigație, amplă vom reveni un pic mai târziu. Și lasă cei din PAS să răspundă unde sunt banii de la Infocom delapidați de colegul lor.

S-a mai depistat că unii angajați cu pile, dorm în timpul orelor de muncă. Caz documentat cu poze și cu toate care demonstrează”, a mai adăugat Ceban.

Edilul subliniază că se mai pretinde că ar fi în conflict de interese sau că ar exista interese de preluare a bazei de date a INFOCOM

“Așteptăm poziția organelor de competente la subiect. Referitor la folosirea bazei de date și aici este interesant. Atât timp cât s-a aflat fostul director PAS în funcție, această baze de date era folosită în interese personale a Partidului în campania Electorală. Iată și pe acest subiect se investighează. Sigur că celor din PAS nu le este pe plac.

Totodată, am solicitat tuturor entităților primărei să ia în calcul toate investigațiile realizate de sursele media. Să se pornească anchete de serviciu în caz că sunt prezentate anumite situații și cazuri concrete. Planul anticorupție va fi implementat așa cum l-am discutat cu toți reprezentanții societății civile implicați și care au participat la dezbateri”, a declarat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata