Ceban: Primăria Chișinău a definitivat programul municipal de prevenție a cancerului mamar. Ce prezintă acesta

0

Premieră pentru Chișinău și țară. Primăria Chișinău a definitivat programul municipal de prevenție a cancerului mamar.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este un program în premieră pentru țara noastră, asemenea proiect nu există nici la nivel național.

„Acesta vine să protejeze, prin întreprinderea măsurilor de profilaxie în rândul femeilor și să îmbunătățească calitatea vieții acestora, prin depistarea precoce a cazurilor de cancer mamar. Programul prevede finanțarea din bugetul municipal a procurării a 5 aparate de mamografie performante, efectuarea screening-ului obligatoriu în grupul de vârstă respectivă pentru persoanele eligibile și sesiuni de informare, de pregătire a resurselor umane, de fortificare a infrastructurii în acest sens.

Este un model de screening mamar implementat și în Uniunea Europeană, iar acest program ne dorim să devină disponibil și accesibil pentru populația feminină din municipiul Chișinău. După convocarea comisiilor și avizarea acestui program, proiectul va fi înaintat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău”, a declarat edilul.

Conform specialiștilor, unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer este cel mamar, iată de ce, depistarea precoce a cancerului poate asigura vindecarea completă sau îmbunătățirea categorică a prognosticului, spune primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata