O barcă s-a scufundat între Maroc şi Canare: 2 morți și 40 de dispăruți

0

Cel puţin doi pasageri de la bordul unei bărci care transporta migranţi au murit când aceasta s-a scufundat în largul coastei atlantice a Marocului, iar alte 40 de persoane sunt date dispărute, a anunţat luni un oficial din insulele spaniole Canare, citat de DPA.

Serviciile de salvare au returnat în Maroc 10 supravieţuitori, potrivit lui Txema Santana, oficialul guvernamental al Insulelor Canare responsabil pentru migraţie, transmite democracy.md cu referire la Digi24.ro.

Potrivit lui Santana, barca a intrat în dificultate duminică în apele din largul oraşului de coastă Tarfaya, în sudul extrem al Marocului.

Alarm Phone, ONG-ul care gestionează o linie telefonică de urgenţă pentru persoane aflate în pericol pe mare, a raportat de asemenea accidentul. 

Organizaţia a postat pe Twitter că operaţiunea de salvare a autorităţilor marocane a fost mult întârziată şi lansată la 11 ore după primul semnal de urgenţă, mai notează sursa citată de Agerpres.

„Pierderea de vieţi omeneşti ar fi putut fi evitată”, a declarat Alarm Phone.

Potrivit organizaţiei spaniole de ajutor Caminando Fronteras, 4.016 migranţi au murit în Atlantic anul trecut în timp ce îl traversau din vestul Africii spre Insulele Canare, cel mai mare număr de victime înregistrat vreodată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata