Ceban s-a întâlnit în Serbia cu primarul municipiului Novi Sad

0

Edilul Capitalei, Ion Ceban, s-a întâlnit în Serbia cu primarul municipiului Novi Sad, Milan Duric. Cei doi aleși au stabilit că, în curând, o echipă de la Chișinău va organiza o vizită de lucru în Novi Sad, al doilea oraș ca mărime din Serbia, după capitala Belgrad, pentru a face un schimb de experiență.

La întrevederea din orașul sârb au participat și viceprimarii Ilie Ceban și Olga Ursu. Edilul Ion Ceban a precizat că din experiența autorităților din Novi Sad pot fi preluate multe practici bune, în special în domeniul tineretului și în cultură.

”Au o experiență enormă în dezvoltarea politicilor de tineret, fapt ce a determinat ca în anul 2019 să câștige titlul de Capitală Europeană a Tineretului. La fel, un alt domeniu, cu performanțe și exemple extraordinare, este cel al culturii, având foarte multe festivaluri internaționale unde vin mii de oameni din toată lumea. În anul 2021, Novi Sad a câștigat și titlul de Capitală Europeană a Culturii. Sigur că putem prelua cele mai bune practici și exemple, deoarece în ambele segmente Primăria Chișinău investește și promovează foarte mult. Ne propunem să colaborăm pe mai multe domenii”, a declarat Ion Ceban.

Precizăm că în primăvara acestui an va fi realizat un film cu actori din Serbia, iar unele secvențe vor fi filmate în diverse locații din Chișinău și în alte regiuni din Republica Moldova. Regizorul filmului este Aleksa Balasevic, fiul renumitului artist sârb Dorde Balasevic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata