Ceban: Un nou centru de tineret! Vezi unde îl găsești în sectorul tău

0

Fosta clădire abandonată unde se afla serviciul stare civilă de la Botanica a prins viață. Aici, va activa noul Centru Municipal de Tineret, al cincilea la număr, deschis de Primăria Chișinău.

“Acum 3 ani nimeni nu credea, dar am reușit împreună cu colegii să amenajăm un nou spațiu, unde tinerii pot învăța, crea, comunica, împărtăși experiențe și petrece timpul liber. Sunt mândru și le mulțumesc tuturor responsabililor care s-au implicat activ și au depus mari eforturi, astfel ca într-un an de zile Primăria municipiului Chișinău să reușească să deschidă 4 Centre de Tineret în sectoarele Botanica, Buiucani, Rîșcani și Centru și să modernizeze Centrul de Tineret Ciocana”, a menționat primarul general, Ion Ceban.

În primele 4 luni ale anului 2023, de serviciile Centrelor de Tineret din municipiul Chișinău au beneficiat circa 17 mii de tineri, inclusiv refugiați din Ucraina.
Suma alocată din bugetul municipal pentru reparația și dotarea Centrului de Tineret Botanica a fost de 5,8 mil. lei.
În cadrul proiectului, au fost realizate lucrări de reparație capitală a încăperilor interioare ale clădirii, inclusiv a rețelelor inginerești, astfel încât să fie asigurat un mediu confortabil pentru toți utilizatorii centrului.
Bugetul alocat de către Primăria municipiului Chișinău pentru 2023 pe domeniul de tineret este de 60 de milioane de lei.

“Invit tinerii să exploateze și să se bucure de fiecare moment petrecut la cele 5 Centre de Tineret din sectoarele capitalei”, a declarat edilul capitalei.

Centrele de tineret pot fi găsite în toate sectoatele capitalei:
⁃ Centru, str. Mitropolit Varlaam 90
⁃ Ciocana, str. Petru Zadnipru 3/2
⁃ Buiucani, str. Ghidighici Parcul „La Izvor”
⁃ Rîșcani, str. Miron Costin 7B
⁃ Botanica, bd. Dacia 37/ 1

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata