Cristian Rizea, declarat persoană indezirabilă și expulzat de pe teritoriul R. Moldova

0

𝐂𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢, 𝐑𝐢𝐳𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧, 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐌𝐢𝐠𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞 (𝐈𝐆𝐌) 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚̆ 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐳𝐢𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐞 𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝟏𝟓 𝐚𝐧𝐢, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

Conform procedurilor legale, străinul a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM.

„Declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Măsura în cauză se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate supra”, notează instituția.

Poliția Română anunță că Rizea a fost preluat și urmează a fi dus într-un penitenciar.

„În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să preia un bărbat, în vârstă de 54 de ani, față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmează a fi introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, menționează Poliția din România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata