Ceban:„Primăria Chișinău implementează proiecte cu mecanisme de finanțare europeană de circa 3 miliarde de lei” 

0

Primarul general, Ion Ceban, care se află în aceste zile la Barcelona, a avut mai multe întrevederi productive în cadrul cărora a discutat despre programe și proiecte pentru Chișinău.  

„Este vorba despre noi oportunități la nivel bilateral, platforme multilaterale și noi proiecte importante în diverse domenii. În premieră pentru țară, Primăria Chișinău gestionează și implementează proiecte cu mecanisme de finanțare ale Uniunii Europene de aproximativ 3.000.000.000 de lei. Sunt proiecte exemplu atât pentru țară, cât și pentru regiune, printre care reabilitarea drumurilor, eficiența energetică, gestionarea deșeurilor, apeduct și canalizare, reabilitarea albiei râului Bâc, transportul public și fluidizarea traficului, dar și alte domenii”, a declarat Ion Ceban. 

Totodată, edilul Capitalei a specificat că va continua să dezvolte noi obiective pentru Chișinău cu ajutorul partenerilor europeni.  

„Fiecare experiență cu succes este implementată și la Chișinău și îmi doresc ca această deschidere să fie în continuare. P.S. Cheltuielile pentru participarea la evenimentul din Barcelona sunt acoperite de organizatori”, a conchis Ion Ceban. 

Menționăm, primarul general, Ion Ceban, și viceprimarul Ilie Ceban participă în aceste zile, la Barcelona, la cea de-a doua întâlnire globală a Programului „Parteneriate pentru Orașe Durabile”. La reuniune participă reprezentanți din peste 100 de orașe și municipii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata