Certificatul de vaccinare anti-COVID-19 eliberat în Moldova va fi echivalent cu cel european

0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că certificatul de vaccinare anti-CVOID-19 eliberat de autoritățile din Moldova va fi echivalent cu cel european.

„Avem o noutate bună pentru cetățenii noștri, în special pentru cei care călătoresc des. Certificatul nostru de vaccinare a fost testat cu succes și trece procedura de echivalare [care este una tehnică], iar acum doar trebuie să așteptăm decizia de echivalare a acestuia din partea Comisiei Europene. Astfel, acesta va fi echivalent cu celelalte certificate eliberate de oricare altă țară din UE”, a spus Ala Nemerenco.

Până la momentul actual, certificatul național de vaccinare este recunoscut reciproc în așa țări ca: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia.

De asemenea, moldovenii pot pleca în țările careu au recunoscut unilateral certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova. Aceste state sunt: BulgariaRegatul Spaniei, RomâniaSan MarinoEstoniaGreciaGermaniaLituaniaAustriaCroațiaSlovaciaSloveniaElvețiaFinlandaBosnia și HerțegovinaIrlandaDanemarcaArmeniaFranțaRegatul Țărilor de JosCehiaItaliaMacedonia de NordAlbaniaBelgiaCanadaArabia SaudităMarea BritanieMalta. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata