Chișinău a intrat în feeria sărbătorilor de iarnă. Peste 100 de mii de persoane au vizitat deja Târgul de Crăciun

0

Pentru a patra zi, Capitala e cuprinsă de feeria sărbătorilor de iarnă. De la lansarea Târgului de Crăciun din PMAN, în data de 23 decembrie, au fost peste 100 de mii de vizitatori, inclusiv moldoveni reveniți acasă din străinătate.

„În această perioadă, la Chișinău sunt foarte mulți conaționali care s-au întors acasă de sărbători, sunt foarte mulți vizitatori și mă bucur că am reușit împreună cu dvs. să amenajăm orașul frumos. Foarte multă lume ne spune că e chiar mai frumos și mai bine amenajat decât multe capitale de unde vin, ceea ce este o apreciere foarte frumoasă și le mulțumesc celor implicați”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Edilul a precizat că pe site-ul Primăriei Chișinău, doritorii pot găsi agenda evenimentelor organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Tot pe pagina Primăriei sunt adresele cu locațiile din toate sectoarele unde sunt amenajate spații tematice de sărbătorile de iarnă.

„În acest an am completat și luminițele pe străzi. Aduc aminte că încă din anul 2019 procurăm decorațiunile de sărbători, foarte puține pe care le închiriem, așa cum se făcea anterior. An de an le completăm, după caz sunt reparate. Aduc sincere mulțumiri tuturor agenților economici, dar și persoanelor care și-au amenajat singuri spațiile pe care le dețin, restaurantele, băncile, oficiile, farmaciile, supermarketurile care au amenajat frumos acolo unde există flux mare de trecători. Este foarte frumos când fiecare ne implicăm și contribuim”, a mai adăugat primarul general.

Ion Ceban a adăugat că sărbătorile de iarnă continuă cu un șir de evenimente până de Crăciunul pe stil vechi. După inaugurarea Târgului de Crăciun, urmează ca pe 31 decembrie ca în PMAN să aibă loc un spectacol de excepție dedicat Revelionului.

„Îi invităm pe toți în Piața Marii Adunări Naționale, unde va fi un concert frumos, iar invitatul special din acest an este Carla’s Dreams. Duminică, 31 decembrie, începând cu ora 20:00, vă așteptăm în Piața Marii Adunări Naționale. Vom petrece anul 2023 și întâlnim anul 2024 alături de artiștii preferați Satoshi și Dara, Frații Advahov și Zinaida Julea, Nelly Ciobanu, „Brio Sonores”, Constantin Moscovici, Cătălin Josan, Orchestra „Flueiraș”, condusă de Edgar și Marcel Ștefăneț, Maria Iliuț și „Crenguța de Iederă”, Doina Sulac, Lenuța Gheorghiță, Cornelia Ștefăneț, Veta Ghimpu-Munteanu și alții. La cel mai important concert din noaptea dintre ani vor mai fi și cete de colindători, dansatori și Orchestra Moși Crăciunilor”, a mai declarat Ion Ceban.

Revelionul va fi transmis în direct pe rețelele de socializare ale Primăriei și pe Realitatea TV.

„Totodată, mulțumesc partenerilor la Târgul de Crăciun. La fiecare eveniment sunt diverși parteneri care se implică și astfel reușim să facem mai multe lucruri frumoase: Moldindconbank, DAAC Hermes, Coca Cola, Keller Holz, Mezellini. Parteneri media: Aquarelle 90,7 FM, realitatea.md, RLIVE TV, Unimedia, Exclusiv TV, știri.md, point.md, tribuna.md. Le mulțumesc și partenerilor care ne-au ajutat la amenajarea troleibuzelor pentru sărbători. Este vorba de Balkan Pharmaceuticals, Sandra și Orient. Totul se face pentru ca feeria sărbătorilor de iarnă să fie aproape de fiecare și mă bucur că reușim acest lucru. Mă bucur că reușim să susținem producătorii autohtoni care sunt la târgurile noastre. Am urmărit și informațiile apărute public. Am văzut multe mesaje care au redat atmosfera din Chișinău, dar sunt acele canale care nu au arătat nimic sau dau informații doar cât ar costa un element sau altul, altceva nu îi interesează. Noi mergem înainte și vreau ca fiecare să se bucure de aceste momente la care au lucrat foarte mulți oameni”, mai precizat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata