Chișinău investește în viitor: Bugetul pentru tineret a crescut de 30 de ori în ultimii patru ani

0

Primăria Capitalei și Direcția pentru Educație, Tineret și Sport a înregistrat, în ultimii patru ani, progrese substanțiale în realizarea programelor și proiectelor pentru tineri, inclusiv la nivel de finanțare. Din 2018 și până în 2023, bugetul pentru domeniul tineretului a crescut de 30 de ori, a reamintit șeful Direcției Educație, Andrei Pavaloi, în cadrul podcastului ”Chișinău LIVE”

”Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport sunt conștiente de faptul că fără tineri educați nu există viitor sigur. Ce am făcut noi în acest sens? În primul rând am alocat mai mulți bani, majorând bugetul DGETS cu peste 30 de ori, comparativ cu anul 2018. Astfel, în prezent, avem un buget de circa 60 de milioane de lei, bani alocați pentru tinerii din Chișinău. N-am fi reușit să ne îndeplinim tot ce ne-am propus fără implicarea voluntarilor. Or, multe dintre acțiunile sau activitățile pe care le-am întreprins au fost organizate parțial sau în totalitate de către voluntarii noștri”, a declarat Pavaloi.

Șeful Direcției Educație a precizat că orice investiție în tineri este o investiție în dezvoltarea ulterioară a țării.

”Am ținut să spun vocilor care ne critică pentru că alocăm milioane de lei pentru tineri: Nu există problemă mai importantă decât educarea tinerei generația. Dacă nu educi copiii și nu investești în școală nu ai sorți de izbândă după asta”, a concluzionat Andrei Pavaloi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata