Cine îi violează datele cu caracter personal a lui Ion Ceban. Edilul: 88 de accesări în ultimi 2 ani, printre care și Institutul pentru Politici și Reforme Europene, o asociație obștească

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că datele sale personale au fost accesate ilegal de zeci de ori de către diferite instituții publice și private, în mai puțin de doi ani. El a spus că a primit o listă cu 88 de accesări din partea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, după ce a depus o solicitare în acest sens.

“Ministerul de Interne, ANI, Agenția de Servicii Publice, Comisia Națională a Pieței Financiare despre care se spune că este SIS. Am rămas surprins că Institutul pentru Politici și Reforme Europene, o asociație obștească, tot mi-a accesat datele cu caracter personal. Sunt multe alte instituții care sunt în această listă, la care le-am trimis solicitare de informații, de ce mi-au accesat datele mele cu caracter personal”, a afirmat Ion Ceban într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Primarul a adăugat că va cere explicații și sancțiuni pentru cei care au încălcat legea privind protecția datelor personale și a calificat aceste accesări drept “o încercare de intimidare și șantaj”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata