CNA a prezentat raportul de activitate pentru anul 2021

0

Centrul Național Anticorupție (CNA) a prezentat astăzi raportul de activitate pentru anul 2021. La ședință au participat membrii Comisiei juridice, numiri și imunități și ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din cadrul Parlamentului.

Potrivit directorului CNA, Iulian Rusu, ofițerii anticorupție au stabilit anul trecut 743 de infracțiuni, printre care: corupere pasivă, trafic de influență, corupere activă, escrocherie, abuz de putere sau abuz în serviciu.

Raportul prezentat conține și informații despre activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI). Astfel, pe parcursul anului 2021, ARBI a aplicat sechestre pe 865 de bunuri, în valoare totală de aproximativ 736,1 mln de lei (circa 36,8 mln euro).

Totodată, conducerea CNA a prezentat prioritățile pentru anul curent, printre care se numără: promovarea eficientă a politicilor de prevenire și combatere a corupției, consolidarea ARBI și ajustarea cadrului legal și instituțional la standardele internaționale. De asemenea, în 2022, activitatea CNA va fi concentrată pe prevenirea și combaterea corupției în achizițiile publice centralizate în sănătate, executarea programelor de reparație a drumurilor, combaterea corupției sistemice și procesul de gestionare a fondurilor externe.

Conform legislației, Centrul Național Anticorupție prezintă anual un raport privind activitatea sa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata