Comisia comună pentru integrare europeană între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României se va reuni la Chișinău

0

La Chișinău, va avea loc cea de-a XI-a Reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României (CCIE). Agenda acesteia a fost discutată la o ședință la care au participat copreședinții CCIE, Petru Frunze și Andrei Daniel Gheorghe, precum și membri ai Comisiei din Parlamentul Republicii Moldova.

Reuniunea se va desfășura în perioada 27 – 28 martie. Pe agendă vor fi incluse și discuții cu reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților publice centrale. De asemenea, membrii CCIE vor merge în teritoriu, pentru a vizita proiecte implementate cu suportul partenerilor români.

La fel, în cadrul reuniunii urmează să fie adoptată o rezoluție, care vizează colaborarea dintre Republica Moldova și România, precum și procesul de integrare europeană al țării noastre și inițierea negocierilor cu UE.

Totodată copreședintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, Andrei Daniel Gheorghe, a avut o întrevedere cu speakerul Igor Grosu. Oficialii au discutat despre proiectele inițiate cu suportul partenerilor români.

”Ne propunem ca acestea să fie realizate în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Și aici ne-am referit la podurile Ungheni-Ungheni, Leova – Bumbăta, controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Anterior, în luna aprilie a anului trecut, la București a avut loc ședința Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României. Atunci, a fost adoptată o Rezoluție de sprijin politic pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

23.02.2023 - Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu copreședintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova,  Andrei Daniel Gheorghe
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata