Compania OPCOM va deschide o filială în Republica Moldova

0

Operatorul pieții de energie electrică din România (OPCOM) urmează să-și deschidă o filială și să facă tranzacții în Republica Moldova, anunță Victor Parlicov.

Oficialul moldovean a discutat subiectul cu responsabilii de la București.

Ministrul Energiei de la Chișinău precizează că Energocom are, din toamna trecută, o sucursală în România. Conform lui, acest lucru a permis achizițiile de energie electrică, atunci când a existat deficit pe piața autohtonă.

„Am vizitat companiile la București și Transgaz, și Transelectrica. La întrevederea cu conducerea operatorului român de gaze, subiectele centrale au fost rutele de aprovizionare cu gaze naturale, utilizate de țările din regiune și separarea sistemului de transport de gaze din Republica Moldova”, notează Parlicov.

La București, oficialul moldovean a mai avut întrevederi cu directoratul Transelectrica. La întâlnire s-a vorbit despre accelerarea proiectelor de interconectare a infrastructurii energetice. De asemenea, Parlicov a mai vorbit și cu administrația ANRE din România, fiind convenită creșterea numărului de întâlniri între experți, pentru schimb de practici referitoare la integrarea Republicii Moldova în sistemul energetic european.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata