Condamnat la 5 ani de închisoare pentru 12 episoade de furt și răpirea unei motociclete

0

Procuratura municipiului Chișinău, a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 12 aprilie 2023, un bărbat de 30 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 12 episoade de furtși o răpire a mijlocului de transport,stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în perioada de timp cuprinsă între lunile iunie – iulie 2022, a obținut prin sustragere, de la diferite persoane, mai multe bunuri printre care 9 biciclete, o trotinetă, o umbrelă de terasă, un telefon mobil.

Valoarea bunurilor varia de la 2800 lei, la 15 000 lei.

Tot inculpatul, la data de 23 iulie 2022, a răpit o motocicletă care se afla parcată în sectorul Botanica al mun.Chișinău, cu care s-a deplasat în diferite direcții ale capitalei, după care a abandonat-o în curtea unei școli.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

  Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata