Condamnat la închisoare pentru distribuirea drogurilor de tip „PVP”

0

La 07 decembrie 2023, procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au obținut o sentință de condamnare în privința unui bărbat de 52 de ani, acuzat de circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari (art.217/1 alin (4) lit. d) din Codul penal).

Astfel, conform sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii ce țin de administrarea și gestionarea drogurilor, pe un termen de 5 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, inculpatul, având scopul punerii în circulație ilegală a drogurilor, în circumstanțe nestabilite de timp și de loc, le-a obținut de la persoane neidentificate.

La 24 octombrie 2021, în intervalul de timp 10:00-10:22, inculpatul a fost depistat pe str. Ismail, din mun. Chișinău, având asupra sa 11 pachete din polimer înfășurate cu bandă izolantă de culoare neagră, care au fost ridicate în cadrul procedurii de cercetare la fața locului.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, substanța solidă, cu aspect de cristale, de culoare albă din 11 pachete, ridicate în circumstanțele menționate conține „PVP”, ce se atribuie la categoria substanțelor stupefiante, masa substanței constituind în total 5,138 grame.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 1088 din 05 octombrie 2004 „Cu privire la aprobarea tabelelor și listelor substanțelor narcotice, psihotrope și precursorilor acestora, supuse controlului”, „PVP” reprezintă substanță narcotică neutilizată în scopuri medicale. Conform listei substanțelor narcotice, psihotrope și a plantelor, care conțin astfel de substanțe, depistate în trafic ilicit, precum și cantitățile acestora aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 79 din 23 ianuarie 2006, cantitatea de 5,138 grame de „PVP” se atribuie la cantități deosebit de mari.

NOTĂ: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata