Investiții record în tineret: Ion Ceban felicită tinerii pentru ‘Cool Party’ și anunță planuri ambițioase pentru viitor

0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, i-a felicitat pe tinerii din Capitală pentru organizarea spectacolului de excepție „Cool Party”, care a încheiat șirul evenimentelor dedicate Anului Tineretului. Spectacolul, organizat de Primăria Capitalei, a adunat aproximativ 9 mii de tineri.

„Acest an a fost plin de evenimente organizate de tineri și dedicate lor. Vreau să reamintesc, încheierea Anului Tineretului nu reprezintă un sfârșit, ci, dimpotrivă, proiectele municipale se vor multiplica în următorii ani, iar investițiile și alocările vor crește. În patru ani, Primăria Chișinău a crescut de 30 de ori bugetul destinat domeniului tineretului, așa încât în 2023 am ajuns la o sumă de peste 60 de milioane de lei, față de doar 200 de mii de lei stabilite pentru 2019”, a declarat edilul Ion Ceban la ședința de azi a Primăriei Chișinău.

Primarul general a amintit despre proiectele cele mai importante, realizate în ultimii patru ani, dar și despre planurile de viitor în domeniul tineretului.

„Am deschis centre de tineret în toate cele cinci sectoare, fiind fortificată și rețeaua centrelor din suburbii: Grătiești, Ciorescu, Cricova, Sângera, Trușeni. Am deschis incubatorul de afaceri, avem programul Start-up pentru tineri și multe alte proiecte municipale. Programul municipal de granturi pentru organizații de tineret a crescut de la 300 de mii de lei, în 2020, la peste 3 milioane – în 2023. Și programul de co-finanțare a acestor organizații a ajuns în 2023 la 2 milioane de lei. A fost aprobată prima strategie de tineret din municipiul Chișinău. A fost lansată prima aplicație mobilă din țară destinată tinerilor „e-tineret”, care oferă informații din prima sursă despre oportunități pentru tineri. Urmează alte planuri mari, precum crearea Agenției municipale de Tineret, instituție responsabilă de implementarea tuturor programelor destinate acestui domeniu. Va fi lansat primul HUB pentru ONG-urile de tineret din Chișinău”, a mai declarat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata