Condamnat la închisoare pentru o alertă cu bombă falsă

0

Ieri, la 27 aprilie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Briceni.      

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de comunicare mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorist (art. 281 din Codul penal), stabilindu-i-seo pedeapsă sub formă de un an de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, la data de 19 octombrie 2021, în jurul orelor 00:20, inculpatul, urmărind scopul comunicării mincinoase cu bună-știință despre pregătirea unei explozii, dându-și seama de caracterul prejudiciabil al acțiunilor sale, cu intenția de a periclita viața oamenilor și activitatea normală a Penitenciarului nr.2 Lipcani, fiind condamnat și deținându-se la momentul respectiv în acel penitenciar, de pe telefonul mobil a efectuat un apel telefonic către Instituția Publică „Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112” din Republica Moldova, comunicând că biroul directorului Penitenciarului nr. 2 Lipcani este minat, comunicare care ulterior nu s-a confirmat și s-a stabilit că este mincinoasă, deoarece în urma verificării sediului dat, careva obiecte explozibile nu au fost depistate.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata