Un bărbat din Chișinău deferit justiției pentru trafic de influență

0

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui bărbat, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal).

Urmărirea penală a fost pornită în luna decembrie 2022, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit denunțătorului, învinuitul, susținea că are influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani a Direcției de Poliției mun. Chișinău, pe care-i poate determina să dispună refuzul în începerea urmăririi penale, în cadrul procesului penal înregistrat pentru huliganism și furt. Respectiv, pentru realizarea influenței pretinse întru neatragerea persoanei la răspundere, învinuitul, a pretins personal, pentru sine și pentru alte persoane, de la denunțător, mijloace bănești ce nu i se cuvin, în sumă totală de 5000 Euro.  Sub controlul ofițerilor Centrului Național Anticorupție, i-au fost transmise mijloace bănești în sumă de 3000 euro, care au fost ridicați ulterior în cadrul percheziției în automobilul acestuia.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii în limita sumei de 150 000 lei, a fost aplicat în comun cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale sechestru asupra ½ cota parte din valoarea autoturismului ce-i aparține învinuitului cu drept de proprietate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata