Condiții mai bune pentru copiii de la grădinița din Ciorescu. Ceban: În grădinița „Licurici” am investit 3,3 milioane de lei

0

Aproximativ 400 de preşcolari din Ciorescu vor frecventa grădinița în condiții mai bune.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în trei ani, Primăria Chișinău a investit în lucrările de reparație interioară și exterioară ale Grădiniței ,,Licurici” 3,3 milioane de lei. Contribuția locală în acest proiect este de peste 1,2 milioane de lei.

„Lucrările au inclus: reparația a patru grupe, a blocurilor sanitare, renovarea scărilor și schimbarea sistemului de încălzire. În prezent, se desfășoară lucrările de amenajare a unei săli de sport în interiorul grădiniței. Tot în acest an vor fi renovate holurile și încheiat procesul de reparație a scărilor din interiorul instituției. Totodată, proiectul de renovare a inclus și pavarea curții instituției preșcolare.

Din bugetul municipal în acest an au mai fost alocate 210 mii de lei pentru elaborarea proiectului de renovare a Grădiniței nr. 221 din localitate. Tot în acest an, municipalitatea a alocat 210 mii de lei pentru reparația Casei de Cultură din Goian.

Municipalitatea acordă suport și pentru păstrarea unui monument de arhitectură din Ciorescu. Este vorba despre clădirea în care este amplasată Școala de Arte. Edificiul datează din anul 1911. Anul acesta, Primăria Chișinău a alocat 350 de mii de lei pentru elaborarea proiectului de consolidare a clădirii și reconstrucție a acoperișului. În școală sunt organizate cursuri extrașcolare pentru copii: Arta vocală, Coregrafie, Meșteșug, Instrumente, Hand made. Elevii sunt instruiți de profesorii din localitate, dar și de artiștii de la Teatrul de Operă și Balet, și actorii care joacă pe scena teatrelor din Capitală”, a declarat edilul.

Suburbia Ciorescu a beneficiat, în ultimii trei ani, de investiții din partea municipalității în valoare de aproape 13 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata