Consilierii PSRM oferă soluții pentru transportul public din Chișinău

0

Consilierii PSRM au prezentat un șir de soluții, care ar putea îmbunătăți situația în transportul public din municipiul Chișinău. În cadrul unei conferințe de presă, socialistul Alexandr Odințov i-a cerut guvernării urgent să aprobe compensații pentru Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric pentru a evita scumpirea călătoriilor.

“Vedem creșterea fără precedent a tarifelor la resursele energetice, carburanți. De ce din cauza incompetenței guvernării trebuie să sufere întreprinderile municipale? Greșelile comise de această guvernare pun în pericol aceste întreprinderi, există riscul ca pasagerii să nu mai aibă cu ce călători. Acest lucru se întâmplă în mai multe localități din țară, nu doar în Capitală. Este o problemă uriașă”, a declarat Odințov.

Consilierul PSRM a prezentat o listă enormă a bugetarilor, care beneficiază de transport gratuit, iar cheltuielile pentru aceste facilități sunt acoperite din bugetele locale.

“Da, poliția ne asigură ordinea publică și trebuie să beneficieze de transport gratuit, dar aceste servicii trebuie să fie achitate din bugetul de stat, și nu din cel local. Guvernul trebuie să acorde subvenții în acest scop. Trebuie să fie subvenții pentru a acoperi creșterea tarifului la energia electrică”, a mai spus Alexandr Odințov.

Pentru a eficientiza cheltuielile întreprinderilor municipale Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze, consilierii PSRM mai propun implementarea etichetării electronice în termeni restrânși, majorarea benzilor dedicate transportului și unificarea și eficientizarea serviciilor și a cheltuielilor administrative.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata