Consilierii PSRM vor crea un grup de inițiativă care va colecta semnături pentru organizarea referendumului cu privire la Stadionul Republican

0

Consilierii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău vor crea un grup de inițiativă, care va colecta semnăturile locuitorilor municipiului Chișinău pentru organizarea referendumului local, pentru a decide soarta Stadionului Republican.

Socialiștii susțin că anume cetățenii trebuie să decidă dacă terenul stadionului poate sau nu poate trece în proprietatea Ambasadei SUA. “Referendumul este cea mai democratică formă de a aproba decizii pe seama unei probleme de interes local ori național. Urmează ca cetățenii să decidă care este soarta lui. Noi venim cu inițiativa de a petrece referendum și următorul pas va fi crearea unui grup de inițiativă care va colecta semnături pentru ca referendumul să aibă loc. Grupul de inițiativă va fi format din cel puțin 20 de persoane care într-o perioadă de timp va colecta semnături, ca ulterior să le înaintăm CEC ca să fie validate și declarată data referendumului local. Noi am decis să recurgem la procedura de inițiere a referendumului prin acumularea a 10% din numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază pe teritoriul mun. Chișinău”, a declarat Victor Poleacov, consilier PSRM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata