Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară

0

Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a ordonat agricultorilor să crească producţia de hrană, a relatat joi media de stat, pe fondul crizei alimentare cu care se confruntă ţara, informează dpa şi AFP.

Kim i-a îndemnat pe agricultori să se concentreze pe sporirea producţiei de grîne şi să îndeplinească obiectivele anuale „fără greş”, cu prilejul unei reuniuni a Partidului Muncitoresc Coreean, informează Agerpres.

Guvernul de la Phenian consideră dezvoltarea agricolă o chestiune de importanţă „strategică”, a subliniat Kim Jong Un, transmite Digi.

„Pentru a realiza obiectivele măreţe pe termen lung de dezvoltare rurală, este necesară întărirea decisivă a îndrumării partidului în sectorul agriculturii şi îmbunătăţirea activităţii partidului în mediu rural”, a explicat liderul nord-coreean.

Acesta a insistat că trebuie să se acorde atenţie „depăşirii dezechilibrelor în orientările pentru agricultură” şi „creşterii randamentului la hectar în toate exploatările agricole”, a consemnat KCNA, agenția oficială de presă din Coreea de Nord.

Coreea de Nord, izolată pe plan internaţional din cauza programului său de înarmare nucleară, este dependentă de mult timp de ajutor alimentar extern, atît ca urmare a unor dezastre naturale, cît şi a propriilor greşeli de management.

Mai mult, ţara a fost greu încercată de pandemia de coronavirus, care i-a sporit izolarea. Ministerul sud-coreean al Unificării a semnalat la sfîrşitul lui februarie că în Coreea de Nord s-au produs şi decese din cauza foametei.

Kim Jong Un a făcut referire încă din 2021 la aceste dificultăţi, spunînd atunci că situaţia alimentară din ţară a devenit „tensionată” şi avertizînd populaţia să se pregătească pentru „ce e mai rău”.

Potrivit Programului alimentar mondial al ONU, circa 10,7 milioane de nord-coreeni suferă de subnutriţie, dintr-o populaţie totală de 25,9 milioane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata