Coreea de Sud împrumută Statelor Unite 500.000 de obuze de artilerie

0

Coreea de Sud a ajuns la un acord pentru a da cu titlu de împrumut 500.000 de obuze de artilerie calibru 155 mm Statelor Unite, ceea ce i-ar putea oferi Washingtonului o flexibilitate mai mare în a furniza muniţie Ucrainei, informează Agerpres.

Preşedintele Yoon Suk-yeol a afirmat că legea sud-coreeană ce interzice furnizarea de arme ţărilor angajate în conflict face dificilă trimiterea de arme Ucrainei.

SUA au achiziţionat deja anul trecut 100.000 de astfel de obuze şi au solicitat în februarie să cumpere cel puţin aceeaşi cantitate, dar guvernul de la Seul caută o altă modalitate de a furniza muniţia.

”Am optat să sporim semnificativ volumul obuzelor, dar prin metoda închirierii, după explorarea modalităţilor de a răspunde la cererea aliatului de sânge, cu bună credinţă, respectând principiul guvernului de a nu furniza arme letale Ucrainei”, arată sursa citată.

Atât Seulul, cât şi Washingtonul, au confirmat că negociază un acord privind furnizarea de piese de artilerie, dar nu există o declaraţie oficială privind eventuala încheiere a unei înţelegeri în această privinţă.

Ministerul Apărării sud-coreean a afirmat că aliaţii explorează căi de a sprijini Ucraina, dar a refuzat să confirme că au loc discuţii specifice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata