Crește încrederea în liderul MAN

0

Liderul MAN, Ion Ceban, este pe locul al patrulea în lista politicienilor favoriți pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova. În cazul unui scrutin prezidențial, Ion Ceban ar acumula 10 la sută din sufragii, fiind clasat de moldoveni pe locul al patrulea. În top trei se află Maia Sandu, Igor Dodon și Ilan Șor. Datele sunt prezentate de iData în cadrul unui nou studiu realizat în luna decembrie.

Sondajul mai arată că Ion Ceban îi devansează pe mulți lideri din actualul arc guvernamental. De exemplu, liderul MAN s-a clasat pe locul al treilea la capitolul cei mai activi politicieni din ultimele 30 de zile, având o cotă de 10 la sută. În timp ce ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, a acumulat doar 3,7%, iar prim-ministrul Natalia Gavrilița a obținut o pondere de 2,5%. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a clasat tocmai pe locul al 12-lea, cu o cotă de doar 0,6 la sută. Totodată, liderul MAN, Ion Ceban, s-a situat și pe locul al patrulea la capitolul încredere.

Noul sondaj iData a fost realizat în perioada 15-26 decembrie pe un eșantion de 1006 de persoane din 387 de localități. Marja de eroare este de trei procente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata