Galina Dodon invitată la Procuratura Anticorupție pentru audieri

0

Fostul președinte al țării Igor Dodon a dezvăluit că mama sa a fost invitată să se prezinte, pe 30 decembrie, la Procuratura Anticorupție. Aceasta a fost audiată în dosarul în care este învinuit Igor Dodon și cumnatul său Petru Merineanu. Fondatorul Partidului Socialiștilor (PSRM) consideră că faptul că mama sa a fost chemată de procuror cu o zi înainte de Revelion ar fi un act de intimidare. Procuratura Anticorupție nu a comentat acuzațiile.

„Astăzi, cu o zi înainte de Revelion, mama mea a fost iarăși audiată la Procuratură. Au chemat-o nu atât pentru declarațiile ei, fiindcă ea oricum nu are ce spune, ci au chemat-o ca să o intimideze și să pună din nou presiune asupra mea, au chemat-o ca să ne umilească și să le demonstreze tuturor că acest regim sadic instaurat de Maia Sandu nu are nicio limită și este gata să execute orice comandă politică, împotriva oricui”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Dodon a dat asigurări că nu intenționează să părăsească țara și că el și familia sa „vor rezista presiunilor”.

Amintim că Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. 

Pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar cumnatul lui Dodon „a încercat să distrugă probe prin înghițire”.

În iulie 2022, Procuratura Anticorupție a anunțat că mama lui Igor Dodon a fost citată pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită. Anterior,în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul mamei fostului șef de stat, procurorii au depistat și ridicat bunuri, bani și documente care ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunii sau rezultate din aceste fapte.

„În rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei ex-președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600 de lei; 17 005 de euro și 1000 de dolari, proveniența cărora urmează a fi cercetată. Menționăm, că suma de 17 005 de euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat”, se arată în comunicatul Procuraturii. 

Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că este nevinovat și că dosarele în care este vizat el și rudele sale ar fi fabricate la comanda președintei Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidarite, acuzații respinse de aceștia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata