Critici la adresa PAS: Cum politologul Pavlovschi vede reformele și democrația în Moldova

0

Moldova nu poate fi considerată o țară democratică atunci când autoritățile înseși îi încalcă legile. Politologul Stanislav Pavlovschi a declarat acest lucru în cadrul conferinței „Republica Moldova după PAS”.

„Partidul PAS a venit la putere cu sloganul „Vom reforma totul”. Și așa s-au reformat. Până acum, în Moldova nu a existat o conducere care să trateze legea, justiția și oponenții politici cu atât de mare dispreț. Observăm că partidul de guvernământ a preluat complet spațiul politic. În această situație, Moldova nu poate fi considerată o țară democratică”, a spus Pavlovschi.

Politologul crede că referendumul european, inițiat de șeful republicii, Maia Sandu, și pe care autoritățile intenționează să-l organizeze în paralel cu alegerile prezidențiale, este o manipulare.

„Avem o legislație care definește clar momentul referendumului, statutul acestuia și așa mai departe. În formularea pe care membrii PAS o promovează și o apără, aceasta este abatere și manipulare”, a subliniat expertul.

Pavlovschi și-a exprimat regretul că președintele Maia Sandu imită dialogul cu societatea, dar în realitate nu există. Vorbind despre oportunitatea unui referendum privind alegerea geopolitică, expertul a exprimat opinia că acesta ar trebui să aibă loc după ce Europa va fi de acord că Moldova poate deveni membră a UE.

„Acest drept este dreptul constituțional al poporului și nu presiunea unui partid”, a explicat Pavlovschi.

Să vă reamintim că astăzi Platforma de Dialog European și Intellect Group au organizat o discuție publică despre revenirea țării din statul de „stat capturat” în domeniul legalității și suveranității populare. Conferința „Republica Moldova după PAS” are loc pe 20 februarie la Chișinău.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata