CSS, în ședință: Mobilizarea din Rusia ne îngrijorează

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru sâmbătă, 24 septembrie, ședința Consiliului Suprem de Securitate. Membrii CSS vor discuta despre securitatea regională în contextul războiului din Ucraina. Ședința începe la ora 10:00. 

Invitat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, președintele Parlamentului, Igor Grosu a menționat că unul din subiectele abordate va fi mobilizarea parțială din Rusia, care „ne îngrijorează”,.

„Un pericol eminent, imediat asupra Republicii Moldova noi nu vedem, dar asta nu înseamnă că această mobilizare parțială nu ne îngrijorează, ne îngrijorează. 300 de mii de oameni este enorm și asta poate duce la escaladare, dacă mobilizezi înarmați 300 de mii de militari la linia de confruntare, evident, este o îngrijorare. Suntem convocați de doamna președintă la Consiliul Suprem de Securitate să audiem instituțiile de forță, de securitate, să vedem analizele lor, informația din teren, care pot fi repercusiunile asupra zonei proxime: Odesa, Nikolaev”, a precizat șeful Legislativului.

Totodată, acesta a anticipat că „am putea să ne trezim cu nou val de refugiați sezonieri, refugiați de iarnă”.

„Pe moment, tot ce spun experții militari, ucraineni, străini, occidentali, ne transmit că nu există un pericol eminent de escaladare a conflictului în Odesa, Nikolaev, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, trebuie să urmărim foarte atent. Primul lucru care ne-ar viza pe noi – alți refugiați sau aceeași iarnă, trebuie să fim pregătiți de orice scenariu”, a punctat Igor Grosu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata