De astăzi, 8 noiembrie, nunțile, cumetriile și botezurile sunt interzise

0

Evenimentele private, cum ar fi nunțile, botezurile, mesele de pomenire sau mesele festive, sunt interzise de astăzi, 8 noiembrie. Prevederea este stipulată într-o hotărâre emisă anterior de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și este legată de situația epidemiologică la infecția COVID-19, transmite IPN

Până astăzi, organizarea evenimentelor private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane în spații interioare sau a 100 de persoane în spații exterioare.

De astăzi, se aplică interdicție totală pentru evenimentele private. Aceeași hotărâre prevede că admiterea beneficiarilor în instituțiile socio-medicale, instituțiile de reabilitare, recuperare și balneosanatoriale se face doar în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare.

Poate fi prezentat un test rapid de diagnostic Ag SARS-CoV-2, valabil 48 ore, sau test PCR la COVID-19, valabil 72 ore. Până pe 7 noiembrie, în țară s-au înregistrat 345 964 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar bilanțul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 8 099.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata