Statele Unite îşi redeschide frontierele pentru călătorii vaccinaţi

0

Statele Unite ale Americii își deschide frontierele pentru toți călătorii vaccinați împotriva COVID-19, după 20 de luni de restricții. Pentru călătorii care sosesc cu avionul, SUA va solicita pe lângă dovada vaccinării şi un test realizat cu cel mult trei zile înainte de plecare.

 Pentru călătoriile terestre, restricţiile vor fi ridicate în două etape. Începând de luni vor putea trece graniţa cu Canada sau Mexic persoanele care călătoresc din motive considerate neesenţiale, de exemplu familiale sau turistice, cu condiţia să fie vaccinate, iar persoanele ale căror călătorii sunt necesare precum sunt șoferii de camioane vor fi scutiți de aceste condiții.

Pentru a face faţă fluxului de cereri, companiile aeriene au crescut numărul zborurilor transatlantice şi vor folosi aeronave mai mari. La rândul lor, autorităţile mexicane se aşteaptă la blocaje masive în trafic la punctele de trecere a frontierei.

„Vor fi instalate toalete portabile deoarece oficialii americani se aşteaptă la timpi de aşteptare care ar putea atinge patru ore. Le cerem şoferilor să dea dovadă de răbdare”, a declarat Cesar Alberto Tapia, directorul pentru siguranţa traficului al oraşului de graniţă Ciudad Juarez.

Autorităţile sanitare americane au indicat că vor fi acceptate toate vaccinurile aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În prezent, conform procedurii de urgenţă a OMS, este vorba de vaccinurile AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer / BioNTech, Covaxin, Sinopharm şi Sinovac. Interdicţia de călătorie a fost impusă de preşedintele Donald Trump la începutul lui 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata