De sâmbătă, 25 iunie, vor putea fi achiziționate noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public

0

De sâmbătă, 25 iunie, noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public, vor putea fi procurate! Acestea vor diminua prețul biletelor, în funcție de numărul călătoriilor și durata abonamentului. Anunțul a fost făcut de primarul general.

„Abonamentul este valabil în troleibuz sau autobuz în capitală, inclusiv în suburbii. Din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală, inclusiv în suburbii, va constitui 6 lei. În cazul unui abonament lunar, două călătorii pe zi vor costa câte 3,9 lei, atât în troleibuz, cât și în autobuz. Două călătorii zilnice cu abonamentul pentru jumătate de an, vor costa 2,6 lei fiecare, iar dacă numărul de călătorii crește până la șase pe zi, atunci prețul unei călătorii va scădea sub doi lei”, a menționat edilul.

Prețul unui abonament lunar va constitui – 234 de lei,
Un abonament pentru trei luni va costa – 594 de lei,
Un abonament de șase luni – 972 de lei.

Unde vor fi emise abonamentele în funcție de categoria de beneficiar:

„Călătorii generali, studenții și elevii claselor 5-12 vor procura abonamentele pentru călătorie la punctele de vânzare din rețeaua „Moldpresa” și la parcurile de troleibuze și autobuze. Pentru a beneficia de facilități, studenții și elevii vor prezenta carnetul de student/elev. De menționat, că abonamentele pentru elevi și studenți vor fi tipărite și emise începând cu luna august, fiind valabile de la începutul anului de studii 2022-2023”, a declarat Ion Ceban.

• Elevilor claselor 1-4 li se vor elibera abonamente anuale în cadrul instituțiilor de învățământ în care studiază.

• Personalul din domeniul medical – la Direcția Generală Asistenţă Medicală și Socială (DGAMS);

• Personalul din domeniul învățământului – la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS);

• Copiii din familii monoparentale – la Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DGPDC);

• Familii cu mulți copii (3 și mai mulți copii minori) – la Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DGPDC);

• Persoane cu dizabilități – la Direcția Generală Asistență Medicală și Socială (DGAMS);
• Agenți economici (în baza comenzii prealabile) – la Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC).

De menționat, de tarife preferențiale sau de călătorii gratuite vor beneficia mai multe categorii de persoane. Este vorba despre: elevi, studenți, pensionari pentru limita de vârstă, angajați în sistemul educației, capii ai familiilor monoparentale și familiilor cu mulți copii, care vor beneficia de facilități la procurarea abonamentelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata