Decorațiunile de sărbătorile de iarnă vor fi instalate tot orașul

0

Atmosfera de Crăciun din capitală nu se anulează. Primarul general Ion Ceban spune că în pofida tuturor circumstanțelor deloc ușoare, noi toți, mai ales cei mici, au nevoie să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă.

„Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și în acest an Primăria Chișinău va amenaja tradițional Târgul de Crăciun în Centrul Capitalei, dar și în alte sectoare. Am făcut un calcul și toate decorațiunile din tot orașul ne costă cam tot atât echivalentul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente.

La organizarea sărbătorilor de iarnă, avem și parteneri care ne vor dona generatoare electrice pe care le vom folosi, iar la final le vom oferi instituțiilor educaționale din capitală.

Toate decorațiunile procurate în ultimii 3 ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la Direcții, Întreprinderi și Prețuri. Scopul nostru a fost ca Primăria să nu închirieze în fiecare an, decorațiunile pentru sărbători, cum se făcea anterior, dar să le reînoi an de an find procurate pentru Chișinău.

Scuarul Catedralei este în plină reparație, astfel am decis ca Orășelul de Crăciun să fie amplasat chiar în Piața Marii Adunări Naționale. Bradul va începe să fie amenajat în zilele următoare.

Despre programul sărbătorilor de iarnă și ziua lansării vom anunța suplimentar.

Toate orașele lumii deja au îmbrăcat haine de sărbătoare. Oamenii nu trebuie să fie nevoiți să plece din țară și din capitala noastră pentru a vizita alte orașe în perioada sărbătorilor.
Ne-am fi dorit să organizăm mult mai mult, să amenajăm mai multe locații și să fie organizate mai multe proiecte, dar nici nu putem face nimic, nu ar fi corect față de cetățenii noștri.

În aceste zile mulți au vizitat Bucureștiul, dar și alte locații din România care sunt amenajate foarte frumos și ne-au întrebat dacă în Chișinău vom avea Târguri de Crăciun?
Răspund azi pentru toți locuitorii și oaspeții Capitalei: Sărbătorile de Crăciun vor fi simțite și la Chișinău”, a conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata