Ion Ceban: Pe bd. Dacia au loc lucrări ample de modernizare a întregii artere. În ce constau lucrările

0

Pe bd. Dacia din sectorul Botanica au loc lucrări ample de modernizare a întregii artere.

Potrivit primarului general Ion Ceban, o parte din aceste lucrări, care sunt efectuate, în prezent, de Direcția Transport.

„Pe segmentul dintre bd. Decebal și str. Trandafirilor continuă lucrările de reparație a carosabilului pe centurile de deplasare a transportului public, pe ambele părți. Acțiunile prevăd amenajarea casetelor, pentru sporirea capacității portante a drumului, și schimbarea învelișului asfaltic pe toată suprafața carosabilă de 16 mii m2.

Pe direcția Centru, lucrările la partea carosabilă sunt pe final, fiind așternut stratul asfaltic de binder, astfel încât circulația transportului public a fost reluată pe această parte.

În continuare, se fac lucrări de montare a bordurilor la carosabil și se pregătește fundația pentru aplicarea pavajului pe zona pietonală și pe cea prevăzută cu locuri de parcare, în aliniamentul bulevardului. Tot aici va fi amenajată și pistă pentru cicliști pe toată lungimea tronsonului”, a declarat Ceban.

În același timp, în subteran se pozează cablurile de iluminat, iar ulterior vor fi montați și pilonii.

Concomitent, pe cealaltă parte a bulevardului, direcția Aeroport, se fac lucrări de frezare a părții carosabile și de demontare a bordurilor, inclusiv decaparea și consolidarea porțiunilor de drum unde cedează fundația.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata