Președintele Parlamentului, în discuții cu șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova: „Sarcina noastră principală este să păstrăm stabilitatea și pacea”

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Kelly Keiderling, șefa Misiunii OSCE în țara noastră, care a revenit în Republica Moldova după o pauză de 14 ani.

Șeful legislativului s-a referit la ultimele evenimente ce țin de securitatea regională afectată de războiul Rusiei contra Ucrainei și impactul asupra țării noastre, în special, în regiunea transnistreană. „Sarcina noastră principală este să păstrăm stabilitatea și pacea. Actualul context regional impune necesitatea instituirii unor noi platforme de dialog pe problematica transnistreană”, a menționat Igor Grosu.

Totodată, Președintele Parlamentului și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația complicată a drepturilor omului în raioanele din stânga Nistrului. Șeful legislativului a subliniat că Republica Moldova respectă integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cere să fie respectate și hotarele noastre recunoscute internațional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata