Demiterea lui Stoianoglo de la șefia PG: CC nu a primit nicio sesizare

0

În timp ce Curtea de Apel Chișinău anunță că a expediat în adresa Curții Constituționale hotărârea privind excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea cu privire la Procuratură, în cadrul unui dosar în care este vizat și procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, reprezentanții CCM susțin că documentul încă nu a ajuns la destinație.

Mai exact, Înalta Curte se referă la contestația de către avocații lui Stoianoglo a prevederilor legislative ce țin de evaluarea performanțelor procurorului general, transmite Democracy.MD cu referire la deschide.md.

„În ultimele zile, reprezentanți ai mass-media i-au solicitat Curții Constituționale informații referitoare la sesizarea privind excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea cu privire la Procuratură.

Excepția a fost ridicată în fața Curții de Apel Chișinău, în cadrul unui proces  în care este parte Procurorul General suspendat. Până în prezent, Curtea Constituțională nu a primit această sesizare”, susțin reprezentanții CCM.

Amintim că la data de 23 mai Consiliul Superior al Procurorilor a votat raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Membrii CSP au oferit lui Stoianoglo calificativul „nesatisfăcător”, fapt ce a permis înaintatea unei cereri președintelui R.Moldova, Maia Sandu, în vederea eliberării acestuia din funcție.

Avocații lui Stoianoglo au contestat decizia CSP în instanța de judecată. În consecință, Curtea de Apel Chișinău a anunțat că a admis cererea avocaților procurorului general suspendat și ar fi remis actele la CCM.

De menționat că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general în luna octombrie 2021.

Acesta este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent, favorizarea unui grup criminal organizat, dar și încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmării penale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata