„Democrația în R.Moldova se exercită în condițiile pluralismului politic, care este incompatibil cu dictatura şi totalitarismul” Mesajul Asociației Grănicerilor pentru PAS

0

Asociația Obștească „Asociația Grănicerilor” condamnă inițiativa legislativă a majorității parlamentare PAS cu privire la securitatea informațională. Membrii Asociației au adresat o scrisoare deschisă actualei guvernări, prin care atrag atenția că documentul atentează la libertatea de exprimare, drepturile fundamental ale omului, garantate de Constituția Republicii Moldova, care este Legea Supremă a Statului.

“În acest context, sugerăm să fie consultate prevederile art. 5 din Constituție care expres indică că „democraţia în Republica Moldova se exercită în condiţiile pluralismului politic, care este incompatibil cu dictatura şi cu totalitarismul”. Această inițiativă nu este altceva decât o tentativă de a introduce cenzura și dictatura, pentru a putea fi condamnat un regim totalitar și a lupta cu stafiile. Apropo, nu este cumva o variantă autohtonă a mccarthy-ismului (panică roșie)?”, se arată în mesajul Asociației.

Autorii scrisorii spun că iarăși se încearcă a dezbina societatea “și a lupta cu trecutul și monumentele, fiind o tentativă nesăbuită de a interzice istoria statului nostru, în parte ce se referă la perioada sovietică, care, indiferent de viziunile politicienilor, a fost și nu poate fi schimbată. Valorile militar-patriotice și faptele de eroism ale grănicerilor sovietici din timpul celui de-al II-lea Război Mondial, au constituit un exemplu elocvent al devotamentului față de Jurământul militar, al onoarei, demnității și virtuții militare pentru toate generațiile de grăniceri ai Republicii Moldova”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata