Natalia Gavrilița spune că cetățenii, care își vor pune panglica Sf. Gheorghe de 9 mai riscă amenzi

0

Cetățenii, care în ziua de 9 mai vor purta panglica Sfântului Gheorghe, riscă să fie sancționați, dacă legea care interzice acest lucru va intra în vigoare în următoarele săptămâni. Anunțul a fot făcut de către premierul Natalia Gavrilița, la un post privat de televiziune.

“Trebuie să fie aplicată legea, nu știu care va fi formula finală în lege, dar trebuie aplicate sancțiunile”, a declarat Gavrilița.

Unul dintre autorii inițiativei, deputatul PAS, Lilian Carp, a declarat că legea va intra în vigoare în „o săptămână-două, cel mult”. Potrivit documentului, confecționarea, vânzarea, răspândirea, dar și utilizarea în public a acestor atribute și simboluri utilizate în război se va sancționa cu amenzi cuprinse între 4 500 și 9 000 de lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității – pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice sau cele cu funcții de răspundere sunt prevăzute amenzi cuprinse între 9 000 și 18 000 de lei. Agentul constatator va fi Ministerul Afacerilor de Interne prin organele de poliție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata