Deputații și copiii din diferite regiuni ale țării au sărbătorit împeună sosirea primăverii

0

Deputații și copiii veniți din diferite regiuni ale țării au sărbătorit astăzi împreună sosirea primăverii.

Copiii și tinerii le-au dăruit mărțișoare deputaților și le-au dorit o primăvară frumoasă. Au pregătit și un program artistic cu ocazia Mărțișorului, transmițând mesaje de pace și căldură deputaților și funcționarilor instituției parlamentare. Membrii grupurilor de creație de la Centrul Unic de Cultură din municipiul Ceadâr-Lunga au pregătit compoziția literar-muzicală intitulată „Din Găgăuzia cu drag de Mărțișor”, cu muzică și versuri în română și găgăuză. Copiii cu nevoie speciale de la Centrul de zi „Phoenix” din orașul Râșcani au interpretat mai multe cântece despre casă și familie, iar tinerii cu deficiențe de auz, elevi ai Școlii speciale nr. 12 pentru copii hipoacuzici și surditate tardivă din municipiul Chișinău, au dansat „Hora din bătăi”.

Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, le-a mulțumit copiilor pentru puterea lor de a inspira și a transmite căldură. „Vă mulțumim tare mult. Ne-ați făcut astăzi o zi specială în care să vă auzim și să vă înțelegem altfel”, a menționat parlamentara.

Tot în această săptămână, Parlamentul găzduiește expoziția „O primăvară cu pace”, cu mărțișoare, dar și alte lucrări cu tematică de primăvară confecționate manual de copiii și tinerii cu nevoi speciale, beneficiari ai Asociației Obștești „Copiii Ploii” din Chișinău și ai Centrului de zi „Phoenix” din orașul Râșcani, precum și de părinții acestora. Expoziția, care aduce un omagiu frumoasei tradiții de a sărbători venirea primăverii, va fi deschisă până la 10 martie. Totodată, pe parcursul lunii martie, angajații Parlamentului vor colecta fonduri pentru a ajuta cele două instituții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata