Diaconul Ghenadie Valuța – exclus din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Este acuzat de violență în privința membrilor familiei

0

Controversatul preot Ghenadie Valuța a fost oprit de a săvârși cele sfinte și exclus din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Anunțul a fost făcut pe site-ul Mitropoliei, ca urmare a deciziei Judecății Bisericești cu nr. 1-21 din data de 2 decembrie 2021.

Astfel, decizia intră în vigoare de vineri, 3 decembrie.

Potrivit decretului, s-a constatat „vinovăția exprimată prin agresiune fizică în privința membrilor familiei, comportamentul manipulator, demagogic și neadecvat unui slujitor bisericesc”. Decretul a fost semnat de Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir.

Ghenadie Valuța a ajuns în atenția societății în anul 2019, după ce acesta a a legat un câine de mașina sa și l-a târât câțiva kilometri. Comportamentul lui Valuța a fost dur criticat de opinia publică, însă instanța a clasat procesul penal pornit pe numele acestuia, motivând că „Acțiunile lui Ghenadie Valuța nu sunt prevăzute de legea penală ca infracțiune”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata