Documente false ce trebuiau să ajungă în Olanda, descoperite la Sculeni

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni (România) efectuează cercetări cu privire la un bărbat asupra căruia au fost descoperite două documente false care trebuiau să ajungă în Olanda.

În data de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 16.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control a frontierei, un bărbat cu cetățenie română şi R.Moldova, în vârstă de 35 de ani, pasager într-un autoturism, înmatriculat în R.Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în vederea sustragerii de la control,  în portmoneul bărbatului, două documente, o carte de identitate şi un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din România.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în cursul zilei de 04 noiembrie, a fost contactat telefonic de un conaţional care l-a rugat, să preia cele două documente şi să le predea unei persoane în Olanda.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata